Skriv dine søgeord i feltet ovenfor og tryk enter.
Hylderne på Herlev Bibliotek er som bekendt fyldt med alskens spændende og interessante bøger – også om det at løbe. En idræt og motionsform, som dyrkes af millioner på verdensplan og i tusindvis herhjemme.
Det at løbe er ikke bare noget af det mest naturlige for os mennesker – det kan noget helt særligt. Hvad enten det er en passion, en levevej, med et bestemt formål, skyldes et væddemål eller er af en femte eller sjette årsag, at man løber, er man i den grad med og i sig selv, når man løber. Man mærker for alvor sin egen krop – og begrænsning – samt er overladt til sine tanker, når man løber.
Hvad der driver den enkelte fremad, det er noget af det, disse læseanbefalinger fra Herlev Bibliotek handler om:
“Jeg løber” af Anders Legarth Schmidt I 2013 døde Anders Legarth Schmidts datter af kræft. I dag løber han 120 kilometer om ugen. For Anders Legarth Schmidt har løb været en måde at håndtere den endeløse sorg over tabet af familiens ældste datter Ellen, der døde af kræft som 6-årig.
“Ens liv er jo totalt kaos. Grunden til, at jeg begyndte at løbe og blev ved med det, var fordi, det gav mig lindring. Det var ren overlevelse for mig,” siger Anders Legarth Schmidt, der er journalist på Politiken og manden bag bogen “Jeg løber”. I den har han beskrevet sine refleksioner over at løbe – og leve – med sorgen og savnet.
>> Læs mere og reserver bogen
>> Hør Anders Legarth Schmidt fortælle om sin bog her i Herlev d. 26. maj 2018
“Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe” af Haruki Murakami Den japanske forfatter Haruki Murakami, som du måske kender fra ”Trækopfuglens krønike”, ”Norweigian Wood” eller serien ”1Q84”, har også skrevet en læseværdig fortælling og løbemanual forklædt som en slags erindringer.
Murakami har gennem næsten tre årtier løbet dagligt, og hans afhængighedsforhold til sporten er tydelig og inspirerende. Løb fylder meget i hans daglige liv, og hans bedrifter tæller mere end 20 maratonløb og enkelte triatlonløb.
Det er tydeligt at læse i ’Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe’, den nødvendighed den daglige løbetur er for forfatterskabet. Haruki Murakami tilskriver i dén grad anstrengelserne og svedeturene på lande-og grusveje hans succes som forfatter. Det er to ligeværdige og indbyrdes afhængige faktorer.
>> Læs mere om Murakami på Forfatterweb
“Sidste tog til Boston” af Tonny Vorm Vidste du, at kvinder først fik lov at løbe maraton ved OL i 1984? Eller at det, der betragtes som historiens første maratonløb, blev afholdt i Grækenland den 1. marts 1896 – selvfølgelig for at udtage de bedste løbere til det første moderne OL i Grækenland i 1896.
“Sidste tog til Boston” graver dybt ned i maratonløbets historie og beskriver gennem stemningsfulde reportager, anekdoter og interviews med nogle af tidens største løbestjerner, hvordan maratonløb er gået fra at være forbeholdt en lille gruppe af elitesportsfolk til i dag at være en milliardforretning, som ikke bare handler om løb.
>> Se hvor du kan dyrke løb i Herlev
>> Prøv gode løberuter i Herlev
>> Hør Anders Legarth Schmidt fortælle om sin bog “Jeg løber” i Herlev d. 26. maj 2018
Europamesterskaberne i håndbold for herrer er i fuld gang. Det danske hold - de forsvarende verdensmestre og olympiske mestre - er ikke kommet så godt fra start,… Læs mere …
Der findes mange gode og inspirerende bøger om løb. Ingen tvivl om det. Tidligere har vi skrevet om tre løbebøger, anbefalet af Herlev Bibliotek - med gode… Læs mere …
På Herlev Bibliotek findes der masser af spændende og underholdende materiale - bøger, film og magasiner - om eller med relation til sport og idræt. Historiske bøger,… Læs mere …
Fodbold-VM er lige om hjørnet - og måske allerede i gang, når du læser dette. Og det er ikke kun på TV, på nettet og i aviserne… Læs mere …
På Herlev Bibliotek findes der en bunke spændende og underholdende materiale – bøger, film og magasiner – om eller med relation til sport og idræt. Historiske bøger,… Læs mere …