Herlev Bibliotek findes der masser af spændende og underholdende materiale – bøger, film og magasiner – om eller med relation til sport og idræt. Historiske bøger, fanbøger, spillefilm, opslagsværker osv.

Derfor vil Herlev Bibliotek løbende give dig idéer til, hvad du skal læse eller se – denne gang seks anbefalinger om Vinter-OL og disciplinerne ishockey og skiløb.

Det ligger ligesom lidt i tiden …

1) ”Fantastiske NHL: ligaerne, legenderne og det danske gennembrud”
Om NHL og dens historie som en af verdens ældste sportsligaer. Om kulturen på og udenfor isen, om legendariske spillere og om danskere i ligaen.

>> Læs mere og reserver bogen her.

2) ”Bjørneby” af Frederik Bakman – en roman om ishockey
Bjørneby er en lille svensk by beliggende højt mod nord. Som i alle andre små samfund er alting i hastigt forfald. Fabrikker og butikker lukker, arbejdspladser forsvinder, og alle, der kan, søger væk. Men byens talentfulde ishockeyhold er nået til semifinalerne i den bedste svenske række, og hele byen er på den anden ende. Hvis holdet vinder, vil nye sponsorer måske komme til, kommunen vil måske placere et nyt gymnasium i byen, og det længe planlagte indkøbscenter vil måske også blive bygget.

Så meget er på spil, og da holdet faktisk vinder semifinalen, synes alt at flaske sig for byen. Men så indtræffer katastrofen. Holdets stjernespiller Kevin bliver beskyldt for at voldtage sportsdirektørens datter Maya…

>> Læs mere og reserver bogen her.

3) “De olympiske lege – en kort verdenshistorie”
De olympiske lege – en kort verdenshistorie kæder de moderne olympiske lege og den Internationale Olympiske Komité sammen med generelle udviklingstræk i det 19., 20. og 21. århundrede. Det er historien om en af de store fortællinger, der trods begyndervanskeligheder og forhindringer stadig står stærkt og har fundet sin plads i en kommerciel og globaliseret verden.

>> Læs mere og reserver bogen her.

4) “Den store bog om de olympiske lege: alt det om OL du ikke anede du havde lyst til at vide”
Fakta og kuriøse detaljer omkring De Olympiske Lege fra den græske oldtid til 2008 – bogen minder lidt om ”den store lokumsbog” – fyldt med fjollede facts, I kan grine sammen af.

>> Læs mere og reserver bogen her.

5) Ski Magazine – verdens største magasin om skisport

Ski is the original, largest and most recognized ski publication in the world. Passionately committed to helping readers decide where to ski, what to ski and how to ski, Ski is the authority on resorts, equipment and instruction.

Læs magasinet på din tablet, telefon og computer. Opret en gratis profil på RB Digital og få adgang til hundredevis af gratis magasiner her.

6) ”Force Majeure” – en film om ski og skilsmisse
Den Oscar-nominerede instruktør Ruben Östlund, der er aktuel med filmen The Square, lavede i 2014 filmen Force Majeure om en familie på skiferie. Ægteskab rystes i sin grundvold, da mandens reaktion i forbindelse med en, viser det sig, ufarlig lavine ikke var den hverken han eller hans hustru havde regnet med.

>> Se filmen gratis via Filmstriben.dk – du logger ind med dit bibliotekslogin.