Ketchersport er sjovt og udfordrende. Uanset alder. Konditionen testes hver eneste gang, og de tekniske færdige, ja, dem kan man konstant arbejde med. Uanset niveau.

Så hvad gør padel særlig? Hvad kan den mexicanske ketchersport, der blev opfundet for knap 50 år, og som tog først den spansktalende del af verden med storm for siden at sprede sig til bl.a. Danmark og Sverige?

Jo, ikke mindst at man sagtens kan få masser af lange dueller og sjovt spil, selvom der er stor niveauforskel på de fire spillere på banen. Sat på spidsen – kan alle føle sig som mestre.

Det siger Morten Hedegaard fra Herlev Padel, der siden 2014 har holdt til på to baner ved Skinderskovhallen. Han uddyber:

“En af de helt store fordele ved padel er, at det er lettere at gå til end andre ketchersporter. Det kræver ikke lige så meget teknik, og derfor får de fleste nybegyndere også lynhurtigt en god fornemmelse af spillet. De går som oftest fra banen efter den første time med flere succesoplevelser.”

“I mine 4-5 år på padelbanerne har jeg spillet med mindst 100 forskellige spillere. Deriblandt også mange nye. Og jeg har kun mødt én, der ikke synes, det var sjovt og ville spille igen,” siger Morten Hedegaard.

Åbenlyse forskelle – og fordele
På afstand kan padel ligne tennis spillet på kunstgræsbane. Men hurtigt opdager man, at forskellene er markante:

Ketcheren er anderledes, uden strenge og slår ikke så hårdt end i tennis. Banen er meget mindre. Og så må man bruge banderne.

Alt sammen med til at gøre det nemt at komme i gang – og at holde bolden i gang.

Ifølge Morten Hedegaard kan de mest åbenlyse fordele ved at spille padel sammenfattes i tre punkter:

  • Det er let at gå til rent teknisk; nybegyndere oplever hurtigt succes
  • Den effektive spilletid er høj, og samtidig er det ikke fysisk belastende i samme grad som fx tennis
  • Det er meget socialt – og en god indgangsvinkel til at få børn ind i ketchersporten

Træningshold
De to padelbaner i Herlev var nogle af de første i landet. Selvom de ligger en smule i skjul bag Skinderskovhallen, er de flittigt i brug.

Også dette forår, hvor der trods det afvekslende vejr har været stor aktivitet på banerne, bl.a. træningshold for både børn og voksne.

“Da padel stadig ikke er så udbredt, arbejder vi løbende med at finde ud af, hvad der er interesse for af træningshold og aktiviteter,” siger Morten Hedegaard.

“Vi vil rigtig gerne lave hold for begyndere og motionister, så man kan få lidt instruktion og samtidig spille en masse med andre nye spillere. Så vi prøver også at starte nogle børnehold. Med små øvelser, masser af spil og bevægelse – og masser af smil.”

>> Se aktuelle Padel-arrangementer i Herlev (åbner i facebook)

>> Læs mere om padel i Herlev

>> Læs mere om ketchersporten padel


>> Se hvilke andre ketchersporter, du kan dyrke i Herlev

>> Se alle idrætsforeninger i Herlev