Henrik Jørgensen, Danmarks gennem tiderne bedste langdistanceløber, voksede op og startede sin løbekarriere i Herlev. Henrik Jørgensens præstationer var resultatet af dedikation og enorm træningsflid, der satte en ny standard i Danmark og trak andre danske løbere med sig.

Flere af hans resultater er årtier efter, de blev til, stadig ikke overgået af danske løbere, bl.a. hans rekordtid ved London Marathon fra 1985 og i Eremitageløbet i 1987.

For at mindes og ære Henrik Jørgensen har Herlev Kommune i samarbejde med Herlev Løbe- og Atletikklub valgt at oprettet to nye løberuter. De er begge ca. 5 km og er placeret i den nordlige og sydlige del af Herlev. Du kan se begge ruter her.

Æresløberuterne indvies lørdag den 14. august 2021, kl. 10.00 ved Skinderskovhallen (Skinderskovvej 31, 2730 Herlev) – og alle er velkomne til at deltage!

Program:

10.00: Borgmester, Thomas Gyldal Petersen byder velkommen og holder indvielsestale

10.15: Start snor/bånd klippes af borgmesteren, hvorefter Peter Dall skyder løbet i gang

10.15-12.00: Deltagere løber eller går Nordruten, som er 5,1 km og bevæger sig rundt på golfanlægget samt rundt om Sømosen

12.00: Tak for i dag

Der vil være vejvisere rundt på ruten, som med flag angiver retning. Alle deltagere på dagen tilbydes forplejning i form af drikke og frugt/snacks.


>> Læs mere om og se Henrik Jørgensen Æresløberuter her

>> Se andre løberuter i Herlev her

>> Læs mere om Herlev Løbet 2021 her

>> Læs mere om Herlev Løbe- og Atletikklub her

>> Se alle idrætsforeninger i Herlev her