Lørdag den 19. januar kl. 10-13 inviteres der indenfor til en ny Løvedag i Herlev Skøjtehal. Værterne er Herlev Ishockey Klub, som giver alle børn i alderen 2-10 år en mulighed for at prøve kræfter med at ishockey.

Den lynhurtige holdsport på det glatte underlag har i efterhånden mange år været dyrket på alle niveauer i Herlev. Og i de senere år er ishockey for alvor kommet på danskernes sportslige lystavle med større profiler og bedre internationale resultater end nogensinde før.

Historien bag Løvedagen går et lille årti tilbage. Der er tale om en event, som finder sted overalt i landet og koordineres på tværs af de danske ishockeyklubber. Formålet er at give flere chancen for at stå med en ishockeystav i hånden og få vakt interessen for sportens mange facetter.

Men hvorfor det egentlig hedder Løvedag – det får du svaret på senere …

Alle får noget med sig hjem
I de tre timer, børnene i denne omgang træder ind i ishockeyuniverset, udstyret fra top til tå, både oplever de en masse og får noget med sig hjem.

Det lover Per Vilstrup fra Herlev Ishockey Klub. Han forklarer, at børnene udover røde kinder og smil på læben som regel opnår en følelse af glæde og stolthed

”De får også en oplevelse af, at de faktisk kan noget, der er lidt svært. Næsten alle børn ser det som en rigtig god oplevelse. Uanset om de har været på 20 minutter eller en time på isen, så har de gjort noget, som ikke særligt mange af deres venner har prøvet,” siger Per Vilstrup.

Han undlader ikke at nævne, at der efter oplevelsen, som også byder på tid med professionelle trænere og spillere samt saft og kage, overdrages en medalje til hver enkelt deltager.

”Så de har noget at tage med hjem og huske tilbage på.”

Grundig og pædagogisk indføring
Deltagelse i en Løvedag i Herlev Skøjtehal hverken koster noget eller kræver forhåndstilmelding. Blot skal man møde op senest kl. 10.00, hvor eventen begynder.

Her får alle en velkomst, og deltagerne registreres, inden de skal i omklædningsrummet og iføres udstyr. Dette kan lånes gratis på dagen, og der er naturligvis hjælp til den store forvandling – fra almindeligt barn til udrustet ishockeyspiller.

”Det kan godt være lidt besværlig første gang, da det er som at tage en rustning på. Man skal være dækket af udstyr fra fødderne op til hovedet og fra den ene hånd til den anden,” siger Per Vilstrup.

Derefter skal man på is, igen med hjælpere til de børn, som behøver det. På isen får man lov at prøve kræfter med det, de fleste er kommet for: At spille ishockey.

Dagen slutter med lidt sødt af vådt og tørt i klublokalet, hvor man får mere at vide om mulighederne for at starte til ishockey. Noget, man faktisk kan allerede som 3-årig.

De danske løver …
Nu er brølende løver jo ikke just kendt for at kunne lide kulde eller for at være gode til at balancere på is. Og ishockey i Herlev er mere kendt som sort-gule ørne og hvepse end som savannens største kattedyr.

Så hvorfor i alverden hedder det Løvedag?

”Løven kommer fra de tre løver, som vores ishockeylandshold altid har på deres kamptrøjer,” siger Per Vilstrup.

Ja, sådan lyder den simple forklaring. Løverne indgår i Danmarks rigsvåben og optræder altså – og derfor – på Danmarks ishockeylandsholdsdragt.

LØVE-ishockeyskole, som Løvedagen også hedder, var det oplagte navn til den årlige, landsdækkende promovering af ishockey for de yngste, da man for et par år siden skulle finde på et nyt navn. Tidligere hed det nemlig ”Bandekrig”, et navn som ikke underligt blev droppet. Men det er en helt anden historie …

Herlevs gennem tiderne mest kendte ishockeyspiller og mangeårige landsholdsspiller, Kim Staal, har i øvrig lige fra starten været involveret i den landsdækkende promoverings- og rekrutteringsevent. Ham kommer de unge deltagere ved årets Løvedag i Herlev Skøjtehal naturligvis også til at møde .


>> Det anbefales, at man medbringer skiundertøj eller tyndt tøj, alternativt kan et par træningsbukser også bruges og en tynd langærmet bluse.

>> Klubben anbefaler desuden forældre at forberede sit barn på, at det godt kan være lidt svært, at man kommer til at svede, inden man kommer på is (det er varmt at tage udstyr på), at der kan være en de støj i et omklædningsrum med mange børn og voksne samtidig – og at det heldigvis ikke gør ondt, når man falder, da man (jo) har beskyttende udstyr og cykelhjelm på.

>> Alt udstyr kan lånes gratis på dagen.


>>  Læs mere om Herlev Ishockey Klubben på deres hjemmeside

>> Se oversigt over alle idrætsforeninger i Herlev Kommune