Alle, som har prøvet at løbe, har også prøvet de dage, hvor man suser afsted – og de dage, hvor det er lige omvendt. Flere elementer spiller som regel ind; ikke mindst hvor frisk og motiveret man er. Men også om man hurtigt rammer et tempo, som passer én på dagen.

Alt dette kan på sin vis indfanges i begrebet ‘løberytme’. Men hvad vil det sige at finde og blive fortrolig med sin egen løberytme? Hvordan kan man hjælpe sig selv på det punkt – og hvordan kan sådan noget som musik i ørerne på løbeturen hjælpe på ens optimale løberytme. Eller i nogle tilfælde faktisk have den modsatte effekt.

GOHerlev og Herlev Bibliotek inviterer alle interesserede til den gratis og inspirerende løbeevent: Løb – find din optimale løberytme.

Det foregår lørdag d. 26. maj, kl. 10.30 – 13.00 på Herlev Stadion (Tvedvangen 198), hvor netop løberytme vil være på programmet. Angrebet og anskuet fra flere vinkler.

Program skal give inspiration, viden og praktisk hjælp
For mange vil det være interessant i sig selv at prøve at løbe på det helt nyanlagte, blå løbeunderlag på Herlev Stadion, hvilket der bliver rig lejlighed til.

Og skulle det i sig selv ikke være nok, vil eventen Løb – find din optimale løberytme med sikkerhed byde alle deltagere på både interessante oplæg om det at løbe og give mulighed for at afprøve løb til nøje udvalgte stykker musik.

De tre oplægsholdere på dagen er:

Anders Legarth Schmidt, journalist og forfatter til bogen ”Jeg løber”, som fortæller om, hvordan løb både blev en overlevelsesstrategi i en tragisk situation og en fast rytme i den forandrede hverdag, efter at han mistede sin datter.

Peter Dall, formand for Herlev Løbe- og Atletikklub (herlevloberne.dk), vinder af Beijing Marathon i 1989 og indehaver af Danmarks femtebedste maratontid, der fortæller om sin løbekarriere og sin personlige erfaring med at finde en god løberytme i træning og konkurrence.

Max Boderskov, der står bag Runivation og selv er aktiv eliteløber (med imponerende løbetider), forklarer om forholdet mellem løb, musik og løberytme: Om motivation og musikkens fysiske påvirkning på kroppen, og hvordan man kan arbejde med personlige strategier for at finde sin egen løberytme.

Efter sit oplæg vil Max Boderskov give alle deltagere fif til og mulighed for at arbejde med at finde en god løberytme til musik.

Der er fri entré til eventen – man møder blot op på Herlev Stadion (Tvedvangen 198). Dog anbefales det at tilmelde sig eventen på facebook.

>> Læs mere om løbeventen, se programmet og tilmeld dig her


>> Se hvor du kan dyrke løb i Herlev

>> Prøv gode løberuter i Herlev