I weekenden d. 25-27. januar er der gratis adgang til Herlev Skøjtehal. Ikke til egen snurren rundt på isen, men til at fejre og overvære landets – og ikke mindst Herlevs – allerbedste kunstskøjteløbere i fuld udfoldelse.

I den weekend, fra fredag aften kl. 18.00 og helt frem til søndag eftermiddag, er Herlev Skøjtehal nemlig på den anden ende, når den årlige kunstskøjteløbskonkurrence Isblomsten afvikles.

2019-udgaven er ikke en hvilken som helst. Der er tale om 40-års jubilæum, med deltagelse af ikke mindre end 202 kunstskøjteløbere. Det er ny deltagerrekord ved det herlevske skøjtegalla – og du og alle, du kender, er inviteret med til fest.

”Alle er velkomne til at kigge forbi og se Danmarks allerbedste skøjteløbere konkurrere,” siger Nadja Haubroe, der på vegne af Herlev Idrætsforening Kunstskøjteafdeling (HIKU) står i spidsen for konkurrencen og værtsskabet.

Fantastisk oplevelse
Hun lover – udover masser af god stemning og en lun atmosfære trods skøjtehallen kølige temperaturer – gode muligheder for at købe mad og varme drikke. Samt altså gratis adgang.

”Så hiv familien med, pak et tæppe under armen og kom forbi – det bliver en fantastisk oplevelse for både store og små,” siger Nadja Haubroe.

Blandt de deltagende kunstskøjteløbere er 12 fra HIKU, heriblandt Maia Sørensen og Simone Eibye, der begge er Danmarksmestre.

Både deres og de mange øvrige deltageres smukke skøjteprogrammer bliver der rig lejlighed til at nyde, bl.a. i selskab af borgmester Thomas Gyldal Petersen og 2. viceborgmester Michelle Møller Andersen. De to lokalpolitikere overrækker præmier til konkurrencens dygtigste skøjteløbere.

>> Isblomsten finder sted fredag d. 25. januar kl. 18.00-21.00, lørdag d. 26. januar kl. 8.00-21.00 samt søndag d, 27. januar kl. 8.00-16.30.

>> Der er disse dage gratis adgang til skøjtehallen, men ingen offentlig skøjtetid


>>  Læs mere om Herlev Idrætsforening Kunstskøjteafdeling på deres hjemmeside

>> Se oversigt over alle idrætsforeninger i Herlev Kommune

>> Se andre idrætsbegivenheder/-aktiviteter i Herlev (åbner i Facebook)