God hygiejne

Vi er fælles om at sikre rent vand i vores badebassiner. Derfor er det vigtigt, at du husker god hygiejne i svømmehallen. Hver gang!

Det gør du ved altid at vaske dig grundigt under bruseren, inden du går ind i svømmehallen og hopper i bassinet. Også efter toiletbesøg.

Har du børn med i svømmehallen, er det dit ansvar som voksen at hjælpe med til, at også de gør det. Hele kroppen og håret skal sæbes ind og skylles af igen – og det skal være uden badetøj på.

Inden du går ind i svømmehallen og hopper i bassinet – skal du huske altid at:

  • Vaske hele kroppen og håret med sæbe under bruseren – og skylle sæben ud igen
  • Vaske dig under bruseren efter hvert toiletbesøg
  • Sørge for, at dit badetøj ikke ligger på gulvet ved fødderne eller sidder på kroppen, når du vasker dig
  • Have badetøj på, som er helt rent – og ikke have undertøj på inden under badetøjet
  • Kende til og overholde nødvendige krav til god hygiejne, herunder også de anbefalinger, der er til at have små børn med i badet

Når du er i badebassinerne – skal du altid huske at:

  • Der ikke må spyttes i vandet
  • Der ikke må pudses næse i vandet
  • Der ikke må tisses i vandet

Vær også opmærksom på –  at du:

  • Slet ikke må bade, hvis du lider af en smitsom sygdom som for eksempel diarré, forkølelse, øre- eller øjenbetændelse, betændelse i huden
  • Du gerne må bade, selvom du lider af fodvorter eller fodsvamp – men kun hvis du er under lægebehandling

Lændeklæder
I både herreomklædningen og dameomklædningen kan man som gæst tage og benytte lændeklæder (hhv. sort og lyserødt stof). Lændeklæder kan benyttes til at dække sig til, når man vasker sig under bruseren, og til at bære i saunaen, hvor det ikke er tilladt at have almindeligt badetøj på.

Vi har valgt at lægge lændeklæder frem for at højne hygiejnen – og for at imødekomme de af vores gæster, som ønsker diskretion i omklædningsrummet, under bruseren og i saunaen.

Nye krav for bassinvand fra 2017
Alle svømmehaller i Danmark skal fra 2017 følge nye kvalitetskrav for bassinvand. Det har Miljø- og Fødevareministeriet bestemt i en Bekendtgørelse.om svømmebadsanlæg.

Målet er at minimere mængden af den skadelige og usunde klor, som benyttes til at dræbe bakterier og andre urenheder i vandet. Store mængder af klor er ikke godt for os mennesker og gør i længden også skade på miljøet.

Badegæsterne, som ikke vasker sig grundigt, tager bakterier og urenheder med i bassinerne. Det er derfor god hygiejne er så vigtigt.

Vi kan kun overholde de nye krav, hvis vi er fælles om det.

Læs mere om de nye kvalitetskrav til badevand
.