BEMÆRK: DETTE ER EN GAMMEL NYHED – AKTIVITETEN ER AFVIKLET/TILBUDDET ER UDLØBET.

Den 6. maj går det løs igen. Herlev Triathlon fejrer 5-års jubilæum, og hundredevis af skarpe, spændte og håbefulde triatleter og motionister skal kæmpe sig igennem en af stævnets to distancer – OL og Sprint.

Forårsklassikeren kalder arrangørerne, Herlev Tri og Motion, begivenheden. Med fire tidligere udgaver på CV’et er Herlev Triathlon godt i gang med at etablere sig i miljøet.

I år forventes totalt udsolgt, dvs. 500 deltagere. Og hertil skal omkring et halvt hundrede eliteaspiranter lægges til. De skal dyste om DM-titlen – i Aquathlon, hvor man stiller op i svømning og løb.

Da idéen til Herlev Triathlon i sin tid opstod, var det ud fra et ønske om at give noget til sporten. En sport, som allerede da havde givet initiativtagerne mange gode oplevelser. På den måde kom Herlev Trithlon til verden.

20 deltagere i førsteudgaven, som mest af alt var et uofficielt teststævne og for klubbens egne, men et antal, der støt er vokset. Blandt andet med hjælp fra og i samarbejde med partnere udefra. Det har løftet setuppet markant – fra et par hundrede deltagere nåede man hurtigt helt op på de magiske 500 deltagere.

På helt egne ben
Sidste år var første gang helt på egne ben, og med næsten fuldt hus på deltagelsen. Det må meget gerne gentage sig og endda blive overgået i år, fortæller en forventningsfuld Jack Dige Streit. Han er formand i den arrangerende forening og var en af initiativtagerne. Han fortæller om udviklingen:

”Vores målsætning har siden dag ét været at levere et triathlon på bedste vis. Vi forsøger gennem sponsorer og samarbejdspartnere at give vores deltagere mere, end de betaler for.”

”Den samlede indsats gennem snart fem år har medført, at vi efterhånden er ved at blive til en prik på både landkortet og i stævnekalenderen, som man ikke kan komme uden om.”

I år samarbejder man som noget nyt med Ironman Danmark. Det betyder, at der op til stævnet arrangeres tre fællestræninger. Som tri-fornanden siger: ”For at sikre, at alle deltagere er klar på dagen”.

Han lover samtidig tilskuerne et show og opfordrer til, at man følger DM-kampen og ikke mindst holde øje med et tremands tri-team, der stiller op i en relay (triathlonstafet): Det team består af naboborgmestrene fra Herlev og Ballerup, Thomas Gyldal Petersen og Jesper Würtzen, assisteret af OL-svømmeren Magnus Westermann.

”Det skal symbolisere, hvor godt det går, når vi alle samarbejder,” siger Jack Dige Streit.

Klapsavler hele vejen rundt
Hvad gør Herlev Triathlon til noget helt særligt?

”Stemningen fra de 120 dedikerede frivillige skal opleves. Man bliver kort sagt klappet hele vejen rundt, og man kan mærke passionen og glæden ved triathlon hos alle.”

“Derudover er der generelt i triathlon en kæmpe, gensidig respekt deltagerne imellem. Eliten har respekt for dem, der stiller op for første gang. Og dem, der stiller op for første gang, imponeres over, hvor dygtig man kan blive.”

”I Herlev Triathlon er alle velkomne, og vi sætter en ære i at stille bedstemorcyklen ved siden af superraceren med pladehjul.”

Er man endnu i overvejelsesfasen, hvad bør så overbevise én om at deltage?

”Følg med på Facebook, hvor der vil blive slået fællestræninger op, bl.a. med fokus på cykelteknik. Alle kan være med, så kom og bliv klogere på stævnet og få guldkorn fra erfarne folk, der har været med tidligere.”

Deltager man for første gang, hvad er så dit bedste råd?

”Tag det roligt, nyd dagen, smil til familien, kys kæresten – og brug et øjeblik på løberuten til at reflektere over, at I er ved at nå jeres målsætning. Det er en følelse af succes, som ikke kan beskrives, men kun kan opleves”

>> Læs mere om og tilmeld dig Herlev Triathlon – klik her

>> Besøg Herlev Tri og Motions webside – klik her

>> Læs også om andre klubber inden for udholdenhedidræt i Herlev – klik her