Fodboldklubben B 1973 sætter ekstra fokus på motionsfodbold for voksne mænd og kvinder.

Det gør klubben med tiltaget Fodbold for Hjertet, som er i familie med det igangværende tilbud FC Prostata.

“Kom og vær med!,” lyder det fra klubben, som med forskningen i ryggen melder ud: At motionsfodbold gør livet sjovere, sundere og længere.

Og der er noget om det. Faktisk viser forskning, at motionsfodbold bekæmper livsstilssygdomme – og at motionsfodbold:

  • forøger muskelmasse, konditallet og forbedrer fedtforbrændingen
  • kan anbefales som en del af behandlingen af forhøjet blodtryk
  • reducerer blodtryk, kolesterol og fedtprocent
  • øger livskvalitet via socialt samvær

Træning hver tirsdag
Med det udgangspunkt inviterer B 1973 alle interesserede – voksne mænd og kvinder med hjerteproblemer, diabetes og andre livsstilssygdomme – til motionsfodbold.

Der er træning med Fodbold for Hjertet hver tirsdag kl. 15.00 til 16.00 på B 1973’s fodboldanlæg på Elverhøjen 64, 2730 Herlev.

I første ombæring trænes der ugentligt, men der udvides muligvis til to ugentlige træninger.

Bliv en del af holdet – og af fællesskabet
Ved at deltage i Fodbold for Hjertet i B 1973 får man først og fremmest: et fællesskab og nye kammerater. Vel at mærke kammerater i samme båd som sig selv.

Dertil kommer bedre fysisk form, måske et par kilo mindre på sidebenene og et skud energi ind på kontoen.

“Det er, hvad du kan opnå ved at blive en del af både Fodbold for Hjertet og af FC Prostata,” lyder det fra B 1973 – “og af at spille fodbold sammen med andre mænd og kvinder, der også har været igennem et forløb med hjerteproblemer, diabetes eller prostatakræft”.

Mange fordele ved motionsfodbold
Der er adskillige gode grunde til, at motionsfodbold er interessant – også ud fra en sundhedsperspektiv.

Vi lever længere og længere, og andelen af ældre i befolkningen vokser. Generelt har nye ældregenerationer bedre helbred og er mindre nedslidte end tidligere, men der er en stigning i sygelighed og medicinforbrug. Folkesygdomme fylder meget og sygehusforbruget er stigende og størst i de ældste aldersgrupper.

Det betyder, at forebyggelse og sundhedsfremme er et væsentligt indsatsområde, og at der er et stort potentiale i at styrke forebyggelsesindsatsen rettet mod de midaldrende og ældre i kommunerne.

Det er på den baggrund, at idræts- og sundhedsforskningen har undersøgt fodbold som motionsform og er nået frem til de mange fordele, som blev nævnt ovenfor; bl.a. forøget muskelmasse, forbedret fedtforbrænding, reducering af blodtryk og kolesterol og samt øget livskvalitet.

Disse resultater er uafhængige af køn, alder, form og fodbolderfaring. Forskningen viser, at det hverken er dit niveau eller antallet af spillere, der er centralt for de sunde effekter. Mænd i laderen 35-60 år, der træner fodbold 2 x 1 time om ugen i 24 uger, får en forbedret hjertefunktion, som til svarer et 10 år yngre hjerte. Effekten er stor allerede efter 12 uger!


‘Fodbold for Hjertet’ er opstartet på initiativ fra DBU og Hjerteforeningen, med støtte fra TrygFonden og SDU. Michael Laudrup er ambassadør for Hjerteforeningen og støtter ‘Fodbold for Hjertet’.


>> Fodbold for Hjertet i Herlev er startet op i samarbejde mellem B 1973, Herlev Sundhedscenter, Herlev Idrætscenter, Dansk Boldspil-Union og Hjerteforeningen.

>> Kontaktperson for Fodbold for Hjertet i B 1973: Jan Mogensen, mob. 2032 5201, mail jan@kaisport.dk

>> Læs mere om Fodboldklubben B 1973

>> Se oversigt over alle fodboldklubber og boldsporter i Herlev

>> Se oversigt over alle idrætsforeninger i Herlev