I Herlev kan personer med handicap blive idrætsaktive. Men både her i Herlev og på landsplan kunne – og burde – der være endnu flere idrætstilbud for børn og unge med handicap.

Det mener man i organisationen Parasport Danmark, og for at sætte fokus på dette, inviterer de nu landets idrætsforeninger til at dyste:

I at blive Danmarksmester i rekruttering (download flyer her).

Målet er at inspirere flere idrætsforeninger til at tilbyde muligheder for børn og unge med handicap. Så de kan blive en del af idrætslivet – måske i jeres forening?

Man bestemmer som forening selv, hvordan og med hvilken rekrutteringsindsats børn og unge med bevægelses-, syns- eller udviklingshandicap kan inviteres ind i idrætsforeningen.

For en forening kan det være meningsfuldt oprette en ny type af idrætstilbud, for en anden at gøre det nemmere for målgruppen at deltage i en eksisterende aktivitet. En tredje forening øjner måske helt andre muligheder.

Mange vindere
Der er 25.000 kroner på højkant til den forening, som trækker sig sejrrigt ud af DM i rekruttering.

Men det handler naturligvis om mere end blot pengene, selvom de sikkert vil skæppe godt i de fleste idrætsforeningers klubkasse.

Landets – og Herlevs – foreninger skal, bredt set, motiveres til at tænke i idrætstilbud for børn og unge med handicap, lyder det fra Parasport Danmark. Og kan foreningerne anspores til at tænke kreativt i forhold til området, vil det være til stor glæde for utallige familier.

Og det kan vise sig også at være til gavn for foreningerne selv at få nye medlemstyper ind, hvor familierne ønsker at give noget tilbage til foreningen.

Derudover opnår man som følge af DM-deltagelse synliggørelse af foreningen.

Det kræver kvalifikation at blive en af de foreninger, som dyster i den alternative DM-titel. Man skal ansøge Parasport Danmark, og alle foreninger kan ansøge, uanset hvor man er organiseret.

Alle idrætsforeninger, også i Herlev, kan som led i forløbet få vejledning og sparring hos Parasport Danmark.


>> Download flyer for DM i Rekruttering

>> Se oversigt over, hvor du kan dyrke parasport i Herlev

>> Se oversigt over alle idrætsforeninger i Herlev Kommune