Snør løbeskoene og tag din familie med under armen – du er nemlig inviteret til By-orienteringsløb i Herlev.

Jo, du læste rigtigt. By-orienteringsløb! Eller formuleret mere drilsk: Kan du finde rundt i din egen by?

Det er nemlig, hvad det går ud på – ved hjælp af et orienteringskort uden vejnavne at finde de placerede poster, i den rigtige rækkefølge. I mål venter den gennemførte tid, kildevand og medaljer.

Den ualmindelige idrætsbegivenhed finder sted onsdag d. 20. juni, kl. 17.00-19.00, med start og mål ved Hjulmandens Hus (Herlev Bygade 33).

Arrangører er Herlev Kommune, Dansk Orienterings-Forbund og Kulturmetropolen, og de lover: at det er for alle – om du er barn eller senior, har korte eller lange ben, er erfaren eller uerfaren og med hang til gang snarere end løb, eller omvendt. Der er to distancer at vælge mellem: 3 og 5 kilometer. Og man kan deltage individuelt eller som hold/familie.

Anledningen er den samme som i de fem øvrige sjællandske byer, hvor lignende events afholdes: At gøre opmærksom på Verdensmesterskaberne i Veteran Orienteringsløb, der i år afvikles i hovedstadsområdet.

I fokus ved By-orienteringsløbet i Herlev er dog ikke konkurrence og medaljer, men først og fremmest at have en sjov eftermiddag i et nyt og anderledes løb, der viser vej til nye steder i byen.

Det vigtigste er ifølge arrangørerne, at du er nysgerrig på at opdage nye steder af byen – i hyggeligt selskab med andre.

>> Tilmeld dig By-orienteringsløbet i Herlev

>> Del begivenheden og inviter venner på facebook

Opladning til VM
By-orienteringsløbet løber af stablen op til Verdensmesterskaberne i Veteran Orienteringsløb, der finder sted i juli. Flere end 4.000 orienteringsløbere fra hele verden finder vej til hovedstadsområdet i juli og skaber en sand løbefest.

Verdensmesterskaberne i orienteringsløb for veteraner afholdes 23. gang og er løbere på 35 år og opefter. De ældste deltagere har rundet 90.

Fra d. 7. juli og en uge frem bliver løberne kastet ud i hele fem konkurrencer i hovedstadsområdet. De skal prøve kræfter med alt fra alt fra byorientering på en kort distance i hjertet af København til længere orienteringsbaner i Grib Skov og Tisvilde Hegn.

Der bliver i løbet af ugen kåret verdensmestre på sprint-, mellem- og langdistance og konkurreret i 26 forskellige klasser fordelt på alder og køn.

>> Følg VM-eventen på facebook


>> Se hvor du kan gå til løb og atletik i Herlev

>> Se de afmærkede løberuter i Herlev