Danmarks gennem tiderne bedste langdistanceløber – Henrik Jørgensen (1961–2019) – voksede op og startede sin løbekarriere i Herlev. Han deltog to gange ved OL og satte adskillige danske rekorder. Til dato har han løbet et maratonløb hurtigere end nogle andre dansker (2.09.43 timer, 1985) og har løbsrekorden i Eremitageløbet (38.40 min, 1987).

For at ære Henrik Jørgensen, som gik bort i 2019, etablerer Herlev Kommune i samarbejde med Herlev Løbe- og Atletikklub to nye løberuter. De indvies i juni 2021.

Alle herlevborgere inviteres til at tage del i, at de to ruter bliver bedst mulige, så flest muligt har lyst til at benytte dem. Det gør man ved at testløbe et af de to ruteforslag – eller dem begge – og derefter give sine input til ruten/ruterne.

Ruten i nord

Går gennem flere af Herlevs mest naturskønne arealer og er planlagt til at starte og slutte ved Skinderskovhallen. Der er som skrevet tale om et ruteforslag, så der kan ske ændringer.

Ruteforslaget er målt til 5,09 km.

>> Download PDF med ruten her

>> Se ruten på løberute.dk her

Ruten i syd

Er mindre ’grøn’ end den nordlige rute – af helt naturlige årsager. Den er planlagt til at starte og slutte ved Elverparken, går faktisk gennem grønne arealer og kan løbes uden for mange trafiklys. Der er som skrevet tale om et ruteforslag, så der kan ske ændringer.

Ruteforslaget er målt til 5,04 km.

>> Download PDF med ruten her

>> Se ruten på løberute.dk her

Giv dine input – inden den 7. maj 2021

Alle, som løber ruterne – en enkelt eller dem begge – opfordres til at give input til arbejdsgruppen, der udarbejder de to æresløberuter.

Det kan man gøre ved at udfylde et kort spørgeskema.

>> Udfyld spørgeskema og giv feedback til de to æresløberuter her

I arbejdsgruppen sidder bl.a. Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen, og tidligere eliteløber og træningskammerat til Henrik Jørgensen, Peter Dall.

>> Læs interview i Herlev Bladet med Thomas Gyldal Petersen og Peter Dall om æresløberuterne 

Tak!

Tak for deltagelsen – og rigtig god løbetur!