Der findes mange gode og inspirerende bøger om løb. Ingen tvivl om det.

Tidligere har vi skrevet om tre løbebøger, anbefalet af Herlev Bibliotek – med gode råd til løb, og hvad der kan motivere til at komme i gang med at løbe.

Biblioteket har sendt os yderligere anbefalinger: til tre løbebøger for dig, der gerne vil tage det næste skridt i forhold til at ‘nørde’ med din løbeteknik, træne op til at kunne løbe længere distancer samt fastholde motivationen:

”Kom i form til halvmaraton på 100 dage” af Anders Ejbye Ernst (2016)
Bogen er skrevet af eliteløberen og sundhedsjournalisten Anders Ejbye Ernst og henvender sig til løbere på alle niveauer. Både nybegynderen, der gerne vil gennemføre det første halvmaraton uden skader, og den erfarne løber, der er på jagt efter nye personlige rekorder.

Bogen guider dig igennem, hvordan du kommer i form til halvmaraton, og hvordan du konkret kan gøre det på 100 dage. Derudover gennemgås løbelivets mange aspekter, som fx udstyr, kost, motivation til træning og konkurrenceforberedelse.

>> Lån/reserver bogen på Herlev Bibliotek

”Den perfekte løbeteknik” af Thomas Reckmann (2014)
Vil du gerne blive en mere effektiv løber? Så er denne bog ikke til at komme udenom. Thomas Reckmann er en svensk journalist med speciale i løb og har i mange år undersøgt, hvordan man kan løbe mere effektivt. Et af bogens hovedbudskaber er: At for mange løbere kun tænker på at forbedre konditionen i stedet for at tænke på løbeøkonomien.

”Konditionen siger intet om, hvor økonomisk vi løber, men man kan faktisk forbedre sine præstationer med op til 20 procent ved at forbedre sin teknik,” sagde Thomas Reckmann bl.a. til Berlingske, da bogen udkom i 2014.

>> Lån/reserver bogen på Herlev Bibliotek

”Bliv løber for livet” af Rikke Rønholt (2011)
Dette er bogen for dig, der ønsker inspiration til, hvordan løb kan blive en fast, integreret del af din hverdag, og hvordan løb går fra en sur pligt til en effektiv og positiv vane. Motivationen er en vigtig faktor for at udnytte ens potentiale, både på jobbet, i privatlivet – og ikke mindst som løber.

Rikke Rønholt viser i ”Bliv løber for livet”, hvordan løb kan give dig mere energi til livet, og hvordan du fastholder motivationen på lang sigt. Hun giver desuden forskellige træningsprogrammer, styrke- og strækøvelser, vejledning til kost om kost og skader samt meget andet inspiration til måder at træne løb.

>> Lån/reserver bogen på Herlev Bibliotek